One-pager LicentieKeurmerk

LicentieKeurmerk is het Europese platform, voor gebruikers van overtollige software en alles wat hierbij komt kijken. De internationale naam van het platform is AuditProoflicensing.

Organisaties die willen besparen op hun ICT uitgave, kunnen overwegen om gebruikte licenties aan te schaffen. Deze zijn goedkoper en de gebruiker schaft de versie aan die ook daadwerkelijk nodig is. Normaal gesproken, worden licenties vaak gedowngrade, omdat voorgaande versies niet leverbaar zijn.

LicentieKeurmerk is opgericht door de vraag en behoefte van de gebruikers, naar meer zekerheid omtrent het inzetten van overtollige licenties. Organisaties kunnen nu middels het onafhankelijke keurmerk, risicoloos overtollige licenties inzetten en hiermee veel budget besparen.

Het in- & verkoopproces van overtollige licenties, kenmerkt zich door specifieke procedures en voorwaarden. Het keurmerk controleert elke transactie en garandeert deze! Leden van het LicentieKeurmerk hebben daarbij hun eigen dashboard op de portal, waardoor alle documenten direct voor handen zijn. Hiermee zijn leden verzekerd van risicoloos en zorgeloos gebruik van overtollige licenties.

Wij bieden organisaties die al dan niet lid zijn van het Keurmerk, de mogelijkheid om anoniem offertes te plaatsen bij gecertificeerde professionals. Leden kunnen dit direct vanuit hun eigen portal doen.

Op het platform kunnen de zgn. “Professionals” hun diensten en licenties aanbieden. Alle Professionals worden jaarlijks opnieuw gecertificeerd door het LicentieKeurmerk, om de kwaliteit te waarborgen.

Het LicentieKeurmerk maakt het voor organisaties ook mogelijk, om de overtollige geworden licenties binnen de eigen organisatie contant te maken. Deze licenties worden meestal overtollig bij: (gedeeltelijke) migratie naar de Cloud, faillissementen, overnames, samenvoeging, krimp, bij overgaan op een andere ict-structuur, beëindiging van bedrijf, etc. Hiermee is vaak nog behoorlijk financieel gewin te behalen. Dit zijn assets die in het verleden op de plank bleven liggen en verdampte.

Waar kunnen we uw organisatie mee van dienst zijn?